تی تک| سایت تفریحی

جدید ترین مطالب
بخش بایگانی

تحقیقات جدید در رابطه با جذابیت و همسریابی

دانشگاه چاپمن تحقیقاتی را در رابطه با خصوصیت هایی که افراد مختلف در انتخاب یک شریک زندگی طولانی مدت، آن ها را "مطلوب" و یا "لازم" می پندارند ، بر اساس دو عدد از بزرگ ترین مطالعات صورت گرفته تا به حال در رابطه با ملاک های گزینش شریک زندگی، انجام شده است را به چاپ رسانیده اند. این تحقیقات باوری طولانی مدت را مورد تایید قرار داد که معتقد است افراد با شخصیت های مطلوب می توانند بهتر به تعهداتشان عمل کنند و به هنگام انتخاب یک شریک زندگی رمانتیک بیشتر مورد انتخاب واقع شوند، اما این مطالعات سایر باور های عمومی در خصوص انتخاب شریک زندگی را نیز به چالش می کشاند. این مطالعات چگونگی تغییر پذیری اولویت بندی ملاک های انتخاب یک شریک زندگی از جنس مخالف را بر اساس جنیست شخص، سن و سال، درآمد شخصی، سطح تحصیلات و رضایت ظاهری از طرف مقابل مورد بررسی و تحقیق قرار داده است.

دکتر دیوید فردریک، استاد یار روانشناسی در دانشگاه چاپمن و نویسنده دیگر این مقاله گفتند:" ما این مسئله را مورد بررسی و تحقیق قرار دادیم تا بفهمیم هنگامی که مردان و زنان به دنبال یک شریک زندگی طولانی مدت می گردند، در چه زمان هایی جذاب بودن و یا منابع مالی برای هر کدام ، "مطلوب" و یا  "لازم  الوجود" هستند. برای مدت های طولانی این امر روشن بود که جذابیت زنان حرف اول را برای مردان، هنگامی که به دنبال یک شریک زندگی  طولانی مدت می گردند، می زند و زنان بیشتر توجه شان به منابع مالی شوهرانشان است. در دو پایگاه داده متفاوت، متوجه شدیم که جنسیت با فاصله ای زیاد قوی ترین پیش بینی کننده آنچه افراد در رابطه با شریک طولانی مدت زندگی می خواهند، است: این مسئله خیلی مهم تر از مسئله سن، درآمد، میزان تحصیلات و یا اعتماد و رضایت ظاهری از خود است. هر دو جنس زن و مرد به طور یکسان به دنبال شریکی می گردند که در دیدگان شان جذاب به نظر رسد. مردانی که از وضعیت مالی بهتری برخوردار بودند به همراه آن دسته که در رابطه با ظاهر خود اعتماد به نفس داشتند اولویت بیشتری به یک شریک خوش سیما می دادند. و زنان و مردان مسن به هنگام جستجوی یک شریک طولانی مدت برای زندگی،  اهمیت کمتری به ظاهر و میزان درآمد می دادند. این مطالعات از روش "راه های  همسریابی" استفاده نمود که اینگونه تعریف می شود که افراد از یک جنس با هم به رقابت می پردازند تا با "پیشنهاد دادن" هایشان به افراد جنس مخالف، یک رابطه ایمن طولانی مدت عاشقانه با او برقرار نمایند. افرادی که دارای خصوصیت های مطلوبی هستند بیشتر احتمال دارد در رابطه با آنچه که در شریکان شان به دنبالش هستند مورد انتخاب قرار گیرند. اصطلاح راه های همسریابی را می توان بیشتر وسعت داد تا فرق بین "نیاز های" یک شریک زندگی (چیزی که افراد مختلف آن را در خصوص شریک زندگی شان لازم می بینند) و "زیبایی های" یک شریک زندگی (چیزی که افراد مختلف آن را در خصوص شریک زندگی شان مورد پسند می بینند ولی می توانند بدون آن نیز با هم به زندگی ادامه دهند) را نیز  شامل شود.

در اینجا تعدادی از نتایج به دست آمده را بر اساس دسته های مختلف گردآورده ایم:

تفاوت های جنسیتی: به طور اخص، مردان و زنان بر اساس درصد های مشخص شده با هم فرق دارند:

-خیلی "اهمیت داشت/مطلوب بود" که همسر احتمالی آنها خوش چهره باشد (مردان 92 درصد انتظار داشتند تا همسران شان خوش سیما باشد، در مقابل زنان 84 درصد انتظار داشتند تا شوهران شان خوش سیما باشد).

- دارای یک بدن نرم باشد (مردان با 80 درصد در مقابل زنان با 58 درصد).

- دارای یک درآمد ثابت باشد( مردان با 74 درصد در مقابل زنان با 97 درصد).

- پول زیادی کسب کند/بکند (مردان با 47 درصد در مقابل زنان با 69 درصد).

چند خصوصیت تفاوت های جنسیتی دیگر نیز وجود داشت مثل اینکه آیا "خیلی مهم است/ حتما باید این گونه باشد" که شریک زندگی شان حداقل به اندازه آنها درآمد داشته باشد (مردان با 24 درصد در مقابل زنان با 46 درصد) و دارای یک شغل موفق باشد (مردان با 33 درصد در مقابل زنان با 61 درصد)، اما نه در رابطه با اینکه آیا شریک شان از لحاظ فیزیکی برای آنان جذاب باشد (مردان با 40 درصد در مقابل زنان با 42 درصد).

اعتماد در جذابیت ظاهری: افرادی که اظهار رضایت خیلی بیشتری در خصوص ظاهر خود نمودند، دارای ارجحیت بیشتری برای اینکه شریک شان نیز برای آنها جذاب باشد، نبودند. اما آنها اعلام کردند که دوست دارند شریک زندگی شان دارای چهره ای زیبا و بدنی نرم باشد – که در رابطه با هم مردان و هم زنان یک ویژگی و شرط  مشترک محسوب می شود.

میزان درآمد: افرادی که درآمد بالایی داشتند بیشتر ترجیح می دادند که شریک زندگی شان خوش قیافه باشد – که این نیز در رابطه با اولویت های هم مردان و هم زنان با هم صادق است. مردانی که درآمد بالاتری داشتند بیشتر از خود تمایل نشان دادند که شریک زندگی شان دارای بدنی نرم باشد. و زنانی که دارای پول و ثروت کافی بودند نیز به نوبه خود بیشتر مایل بودند تا شوهرانشان پول زیادی به دست آورند و یا اینکه حداقل دارای درآمدی ثابت باشند.

میزان تحصیلات: مردانی که از تحصیلات بیشتری برخوردار بودند بیشتر تمایل به داشتن همسرانی بودند که خوش سیما باشند و بدنی نرم داشته باشند. به هر حال، میزان تحصیلات در مردان و زنان هیچ ارتباطی با ملاک قرار دادن یک درآمد ثابت و یا به دست آوردن پول زیاد نداشت.

سن و سال: افراد مسن تر – هم زنان و  هم مردان –اولویت کمتری از لحاظ فیزیکی در رابطه با جذاب بودن شریک زندگی شان داشتند، و یا به اندازه آنها درآمد داشته باشند و یا اینکه یک شغل موفق داشته باشند.

تحقیقات جدید در رابطه با جذابیت و همسریابی

تعداد 28،000 نفر از افرادی که به جنس مخالف خود علاقه نشان می دادند و بین سنین 18 تا 75 سال سن داشتند، در این نظر سنجی  شرکت نمودند.

تحقیقات جدید در رابطه با جذابیت و همسریابی

مطالب مرتبط

تظرات ارسال شده

کد امنیتی رفرش